keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Muskottia muskottia

Huh, koeviikko meneillään, onneks huomenna on vapaapäivä! <3 Kuten tiedätte, niin sattuneesta syystä en ole ehtinyt ollenkaan päivittelemään, ja laatu on surkeaa silloinkin kun on viideksi minuutiksi koneelle kerennyt :) Joten täten lupaan postata jotain kiinnostavaa heti, kun koeviikko on ohi! Suunnitelmissa on ainakin Jussin kanssa mennä heti tiistaina syömään Chicosiin vapauden kunniaksi. Chicos edustaa vapautta. Chicos. On. Vapaus?

Hihhii, koeviikoissa on muutakin mukavaa, kuin mennä tuntia myöhempään kouluun kuin normaalisti, olla siellä vain kokeen tekemisen ajan, tai chillata koko loppupäivän kotona, nimittäin aamubussi! On ihanaa kun melkein kaikki Kallion nurmijärveläiset ovat samassa bussissa - ja sen myös kuulee! :D Ne on jotain piristävää. Tosin Jussi laittaa aina jostain sattuneesta syystä kuulokkeet korville kun klaukkalalaiset astuu bussiin. Matkalla sitten hölistään ja huudellaan ja ehkä vähän lauletaankin- jos laulattaa.. Ja manataan sitä kun Mikon bussi menee aina meidän ohi- vaikka se on lähtenyt vasta viisi minuuttia meidän jälkeemme! Sitten se saapuu ensimmäisenä Kamppiin, ja sielläkös Mikko odottaa rullaportaiden juurella virnistellen meidän muiden tuohtuneille ilmeille. Taas kerran- jotain niin nautittavaa.
         Tässä yksi päivä halusin tehdä sitä paljon puhuttua Chai lattea aivan itse! Ja niin teinkin. Tässä ohje jonka pöllin Plaza.fi/ellit

5 dl vettä
8 ps Lipton Vihreä tee Orientia
2 kpl kanelitankoa
5 dl maitoa
2 rkl sokeri
0,25 tl muskottipähkinää
2 dl maitoa
Kiehauta vesi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja anna teepussien ja kanelitankojen hautua kannen alla noin 5 minuuttia. Sekoita maito, sokeri ja muskotti paksupohjaisessa kattilassa. Kiehauta seos varovasti. Siivilöi tee ja yhdistä se kuumaan maitoon. Jaa seos neljään mukiin. Valmista seuraavaksi maitovaahto. Kaada kevytmaito kattilaan. Lämmitä maitoa ja sekoita koko ajan voimakkaasti vispilällä kunnes maidosta muodostuu vaahto. Jaa maitovaahto mukeihin ja koristele Chai Latte ripauksella jauhettua kanelia tai muskottia. Nauti juoma kuumana.

© Unilever Finland Oy


Tollasta säädin. Mulla ei ollut juuri tätä tässä mainittua Liptonin vihreää teetä, joten laitoin siihen jotain Forsman Tean Kissan päivät- nimistä irtovirheää teetä. Kanelitankojakaan ei ollut, joten laitoin ihan vaan kanelia. Muskottipähkinän sijasta laitoin jauhemuskottia. Mun mielestä tuli tosi hyvää, sellasta aika mausteista. Perhekin tykkäs, lukuunottamatta siskoa:D Ylhäällä oleva kuva on mun latesta. UU kivaa äiti toi mulle just LUMENEn Basic Blue- käsivoiteen. Hyvää on! Aika mieto tuoksu, hoitavan tuntuinen, ei liian rasvainen kuitenkaan. Mitäs sanotte muuten jos joskus postaisin omista kosmetiikkatuotteistani? Se olisi muuten sellainen aihe mistä itsekin haluaisin lukea- ja kirjoittaa! :) Mielipiteitä vaan siis!

3 kommenttia:

  1. aaaa repesin lukiessani tosta aamubussista! :D harmi ettei mulla tänään ollu mitään koetta :( hei kiitos tosta chai laten ohjeesta, ihan äsken just sitä ennen mietin et vois olla aika kivaa jos osais tehä sitä ite :)

    VastaaPoista
  2. aamubussit on parhaita :D !!! mä oon tänään viillelly, ku jussi vihaa mua, olen nii-in masentunut ;D

    VastaaPoista

Olis kiva kuulla jotain.
Ihan mitä vaan. Leave a comment, please :)

Laura